Při pobytu v Chorvatsku ochutnejte místní speciality

Chorvatsko je místo, které si řada lidí volí pro svoji dovolenou a to hned z několika důvodů. Svým návštěvníkům nabízí nádherné pláže, různé možnosti ubytování, zajímavá místa. Cesta do Chorvatska není nijak náročná a také počasí v chorvatsku je příjemné, středomořského rázu. Zapomínat nesmíme ani na vynikající chorvatskou kuchyni a pohostinnost místních obyvatel.

Speciality chorvatské kuchyně

Chorvatské hotely, které poskytují ubytování chorvatsko, a restaurace nabízejí speciality místní kuchyně, která je pestrá a částečně ovlivněná kuchyní italskou, rakouskou nebo maďarskou. Také regionální rozdíly jsou poměrně velké. Hodně záleží na tom, v jaké oblasti se právě nacházíte.

Maso

Co se masa týká, tak v přímořských oblastech jsou to ryby a plody moře, po celém území pak je oblíbené jehněčí, skopové nebo telecí maso. To se upravuje pečením na rožni, v severních oblastech státu pak na žhavém uhlí, pod poklopem. Ve vnitrozemí můžete ochutnat různé druhy gulášů. Istrie je vyhlášená vepřovým masem na smetaně. Na celém území si můžete pochutnat na pečeném řízku. Ryby se připravují na roštu, dusí se s rajčaty nebo jinými přísadami, nebo se jen vaří. Z plodů moře můžete ochutnat hlavonožce, mlže, ráčky nebo třeba ústřice. Sépie a chobotnice tvoří součást rizota.

Zelenina

Přímořská kuchyně je vyhlášená velkým množstvím zeleniny, která tvoří součást každého pokrmu. Ve většině případů je podávána jako příloha. Podává se na zelenina dušená nebo pečená a samozřejmostí jsou různé druhy zeleninových salátů. Ty se dochucují olivovým olejem a bylinkovými octy.

Sladké

Na své si přijdou i milovníci sladkých pokrmů. Mezi nejčastější moučníky patří různě plněné palačinky a záviny a pochutnat si můžete i na ovocných salátech nebo pohárech se zmrzlinou.

 

Rozhodnete-li se pro choravtsko jako svou dovolenkovou destinaci, vyberte si nějaký hotel či apartmán, které naleznete na portálu ubytovanivchorvastku.cz.


Categories:

Tags: